Browsing Tag

Fiksimini Basa Sunda

NYÈRÈNGÈH – fbs

Teu pira sakerejep wèh.. BRAMBANGAN, akwnulis. Panon geus dipeureumkeun bari teu poho babacaan, tapi kalahka beuki cènghar. Beunta deui bari ningali jam nu naplok dihareupeun, geus ngadeukeutan waktuna indung peuting. Diuk cènghar / doklang. Padahal beurang tadi pabeulit gawè cilingcingcat kaditu kadieu.  kuduna mah capè. Tapi beuki seger waè. Meuni kasiksa. Kahayang mah gèk diuk […]

BEBERES – fbs

Niatna bèbèrès, kalahka….. Bèbèrès heula / doklang. BANDUNG, akwnulis. Tadina teu aya èmutan nanaon, basa bèbèrès di pangkèng. Kampuh ditilepan bantal guling dibariskeun, teu hilap kasurna digebugan nganggo sapu nyèrè. Teras mapay galar bari dielapan. Sabot ngadudut juru seprè palih katuhu, nonggèrak remot tipi warna bulao mètalik. Pencètanna beureum sareng hèjo. “Ti iraha Ema sareng […]

DIAJAR – fbs

BAROS, akwnulis. Hujan kasontennakeun, nambihan karungsing tur kapaur. Sanaos dipapay disasar mah da teu aya masalah nu tumiba, “Tapi naha manah asa sangsara?” Ngalimed / doklang. Cobi diimpleng deui, bilih aya hiji perkara nu ngajantenkeun kahariwang rasa. Atanapi kajantenan nu tumiba, boh langsung kana raga atanapi keuna dina manah tapi nu midamel teu rumasa. “Abah […]

PARASÈA

Ucing Hideung / dokpri. LIANG MÈONG, akwnulis. “Méooooong… ngéooooong, méééééong.. whaaaaong” sora ucing paséa patémbalan, rungseb kana ceuli, ngagéréan teu katahan.  Méré lolongkrang kana jajantung sina ratug, neken angen dongkap amarah. Rék peureum pasosoré balik capé digawé, diganggu ku ucing gétréng nu parebut pamor dina suhunan bari disada teu eureun-eureun. “Mééééooong, grrrrmmm…. méooong” Ucing bikang […]

Di operasi – fbs

Carita pondok minggon ieu… BANDUNG, akwnulis. Teu pira ukur ngajlengan pot kembang leutik, suku kènca geus dua bulan teu walakaya. Pas kajadian mah teu dirasa, kalah ka ngadon indit nedunan tugas ti dunungan, muru kuya di ujung gentèng. Sampean uing / dokpri. Balikna suku bareuh nyanyautan, teu loba tatamba tapi dipariksa ku dokter di rumah […]

Hari Bahasa Ibu Internasional.

Twibbon hari bahasa ibu Internasional / dokpri. BANDUNG, akwnulis. Peringatan hari bahasa ibu internasional telah dilaksanakan oleh berbagai pihak yang telah ditetapkan pada tanggal 21 februari dimana tahun ini berada di posisi hari senin. Beberapa event dan acara telah dilaksanakan termasuk kampanye di media offline dan media online dalam bentuk iklan cetak, media luar ruang […]

LIBURAN GAGAL / PAKANCI BEDO – bilingual

Cerita bilingual Sunda – Indonesia, tentang piknik dan emosi. Bilingual Pakanci Bedo / dokpri. CIMAHI, akwnulis. Hari ini adalah tanggal merah ditengah minggu, eh nggak ditengah juga ya karena hari selasa. Tapi tetap saja hari libur tambahan yang bisa menjadi kesempatan bagi pegawai yang fulltime senin hingga jumat dan terkadang sabtu – minggu ada tugas […]

PAKANCI – fbs

Ide cerita di pantai selatan Ujung genteng Sukabumi.. Pantai Ujung Gentèng / Dokpri. CIMAHI, akwnulis. Sebuah perjalanan memberikan inspirasi menulis dalam berbagai sisi. Tentu tulisan utamanya adalah cerita perjalanan yang nyata meskipun tetap harus bertema. Tema utamanya adalah NGOPAY dan NGOJAY, tapi karena berenang (ngojay) tidak memungkinkan maka jadinya MANTAY (main ke pantai) dan hasilnya […]

SATAUN CINGOGO – fbs

Asa teu lami, tapi geuning… CIMAHI, akwnulis. Ganti tahun ganti kalender, tapi menulis mah tetep harus konsisten. Maka di awal tahun ini sebuah kotretan singkat berbahasa sunda yaitu FIKMIN hadir kembali. Karena cerita fiksi maka bisa saja ceritanya absurd dan tidak mungkin, eh atau malah dimungkinkan juga. Ya sudah terserah para pembaca yang budiman sajah….. […]

SAHA NAMINA? – fbs

Teu pira ukur hoyong terang. BOGOR, akwnulis. Mentari menyinari bumi begitu terik dan atraktif sehingga tak kuat berlama-lama berdiri untuk menikmati hangat dan panasnya sinar alami. Perlahan bergeser mencari keteduhan dibawah pohon rindang di sekitar alun – alun Kota Bogor yang sedang prosesi peresmian. Segelah mendapatkan posisi strategis, maka menarilah sang jemari. Menuliskan secarik cerita […]